Επισκευή Κινητηρα οχήματος Lada

Posted on: Ιουλ 14
Η διαδικασία ανακατασκευής ενός κινητήρα Lada είναι μια εργασία που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, γνήσια  ανταλλακτικά Lada και προηγμένα τεχνολογικά μέσα.
Η ανακατασκευή κινητήρων περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
Αρχικά πριν την ανακατασκευή του κινητήρα γίνεται ο διαχωρισμός των μελών από τα οποία αποτελείται: κεφαλή, κορμός και κάρτερ  Στη συνέχεια με την βοήθεια των κατάλληλων μηχανημάτων και υλικών πρέπει τα μέρη να καθαριστούν και να πλυθούν πολύ καλά ώστε να απομακρυνθούν τυχόν κατάλοιπα υγρών του κινητηρα.
Έπειτα λύνονται τα επιμέρους εξαρτήματα του κινητήρα: στρόφαλος, πιστόνια, μπιέλες και μαζί με την κεφαλή στέλνονται σε ρεκτιφίε με το οποίο συνεργαζόμαστε. Το ρεκτιφιέ έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της ανακατασκευής του κινητήρα καθώς γίνεται έλεγχος ρηγμάτων, πλάνισμα και φρεζάρισμα κεφαλής, λείανση στροφάλου, εφαρμογή ελατηρίων πιστονιών, τοποθέτηση οδηγών κεφαλής. Αφού γίνεται η παραλαβή του κινητήρα και της κεφαλής από το ρεκτιφίε προχωράμε στην  εφαρμογή των γνήσιων ανταλλακτικών Lada που πρέπει να τοποθετήσουμε όπως φλάντζες  μέταλα μπιέλας και βάσεως, θρος στροφάλου και εκκεντροφόρου, τσιμουχάκια βαλβίδων, αντλία νερού και λαδιού, καδένα και ρεγουλατόρο καδένας όσων εξαρτημάτων έχουν φθαρεί και η χρήση τους είναι ακατάλληλη για την  σωστή λειτουργία του κινητήρα Lada.
Στο τελικό στάδιο της  ανακατασκευής του κινητήρα περιλαμβάνεται η εφαρμογή και επανατοποθέτηση των μερών  από άρτια τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό  της Ladagroup και τις τελικές ρυθμίσεις πριν την λειτουργία του.
Η ανακατασκευή κινητήρα του Lada είναι μια πολύ σημαντική και επίπονη εργασία. Όμως η σωστή λειτουργία και η μακροζωία του κινητήρα δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα και την διαδικασία της ανακατασκευής, αλλά και από ενέργειες που πρέπει να γίνονται μετά την επαναλειτουργία του κινητήρα,το λεγόμενο «στρώσιμο της μηχανής». Τέλος ο κάτοχος του αυτοκινήτου παρατηρεί  σε συχνά χρονικά διαστήματα την πίεση λαδιού και την θερμοκρασία του κινητήρα. Μετά  από 500 - 1000χλμ γίνεται αλλαγή λάδιών και φίλτρα. Έπειτα από όλες αυτές διαδικασίες ο κινητήρας του Lada σας είναι στης ιδανική κατάσταση λειτουργίας για πολλά χρόνια.